Adhesió Campanya Abolició Correbous Catalunya

Progat Catalunya ens hem adherit a la campanya promoguda per la Plataforma Prou
Correbous
per l’abolició de correbous a Catalunya.

Creiem que és important que les entitats unim forces per sol·licitar al Parlament de Catalunya l’exclusió de les modalitats del bou embolat i el bou capllaçat de la llei 34/2010, de l’1 d’octubre, de regulació de les festes tradicionals amb bous a Catalunya.

Prou Correbous neix de la unió de 9 entitats de protecció dels animals per a fer un front comú per posar fi al maltractament animal a les nostres festes i tradicions, després que un bou saltés la barrera durant els correbous de Vidreres el 1 de setembre de 2019, causant 19 ferits (un d’ells, crític) abans de ser abatut a trets per la policia.

Les entitats que formen el grup coordinador de la plataforma son:

  • ADDA, una de les entitats de protecció animal més antigues de Catalunya, fundada al 1976.
  • FAADA i Libera!, entitats que van liderar la plataforma Prou, que al 2010 va aconseguir acabar amb les curses de braus a Catalunya.
  • AnimaNaturalis, entitat que durant els últims anys ha centrat una bona part dels seus esforços a documentar i denunciar els correbous de Terres de l’Ebre.
  • Fundació Fauna, entitat gironina que va liderar la fi de les curses de braus i dels correbous a Olot.
  • Fundación Franz Weber, amb representació internacional i presència a Catalunya amb diferents projectes de protecció animal i ambiental.
  • Lex Ànima, entitat gironina que lluita legalment contra el maltractament animal i que també va interposar denúncia contra els correbous de Vidreres.
  • AVDA, agrupació de Vidreres per la defensa animal i ambiental, constituïda al setembre del 2019 com a reacció als incidents als correbous del municipi.
  • Tots Som Poble, associació de veïns i veïnes d’Amposta que es va constituir l’estiu del 2019 per a visibilitzar un sector de la societat que rebutja el maltractament animal y el “segrest de les festes” per part de les penyes taurines.

Us facilitem informació que ens ha fet arribar la plataforma, sobre el patiment dels animals en les diferents modalitats de correbous 🐃🐂

👉 Informe sobre l’incumpliment en el transport de bovins de lidia

👉 Patiment del bou en festes populars

👉 Informe tècnic veterinari sobre el patiment dels “bous de foc” o “bous embolats”

👉 Informe tècnic veterinari sobre els espectacles taurins amb vaques i vaquetes

👉 Patiment del bou a festes populars – ‘Toro enmaromado’

Esta entrada fue publicada en Progat Catalunya. Guarda el enlace permanente.