AISHA

La Vicky, veterinària de la Clínica Naturalvet a Berga, es va posar en contacte amb nosaltres per demanar-nos ajuda per un cas molt urgent i complicat, amb necessitat d’una intervenció quirúrgica.

Es tractava d’una gateta d’uns 9 mesos ara, que la van portar 2 mesos abans, ja que l’havien trobat amb tota la zona de sobre el sacre “menjada” per algun animal. Li havien arrancat pell, múscul, tota la cua i tenia el recte exposat i perforat. La vam operar intentant aproximar els teixits i tancar el defecte del recte. 

Van caldre vàries intervencions, almenys 7 cirurgies perquè tanqués bé la zona, inclús van haver d’extreure una vèrtebra de la cua que quedava però que no deixava tancar la pell… La pell va anar curant bé però hi havia una fístula des del recte que no acabava de tancar bé i per molt net que fes, antibiòtics, teixits ben exposats, etc sempre s’acaba obrint…

L’antiga propietària va dir que no se’n podia fer càrrec ja que era una gata del carrer que li venia a menjar a prop de casa seva, i tot i que ha col·laborar econòmicament per les primeres intervencions, no podia assumir més despeses.

És que és una gata molt carinyosa, sociable i juganera. Tot el dia juga amb qualsevol joguina que li fiquem a la gàbia.

El problema no estava resolt del tot ja costa molt de curar amb les intervencions convencionals que van fer ja que és una zona amb molta exposició bacteriana ja que no podem frenar el bolus fecal que conté, com és normal, amb gran contingut de bacteris.

Després de contactar amb un gran nombre de veterinaris especialistes en cirurgia d’altres hospitals, coincidien en fer una tècnica quirúrgica que es diu “Pull-through” que consisteix en exterioritzar el recte a través de l’anus i suturar el defecte des d’aquí. Tot i ser molt complicat era l’única manera possible solucionar-ho.

Van fer un pressupost de 424€ per l’operació i vam decidir intentar recaptar fons per l’Aisha. Gracies a la solidaritat de molta gent s’ha recaptat 530€.

Estem infinitament agraïts a tots els que heu col.laborat perquè l’Aisha fos operada a Naturalvet.
Entre Progat Catalunya, Canigat Vallbona d’Anoia , Gats de Bastet al ResCat i BIDA -Associació pel Benestar i Defensa Animal- 


Tot va anar molt bé i ara cal esperar que la ferida es curi!! Al nostre facebook podeu veure un video recuperant-se!!

Esta entrada fue publicada en Progat Catalunya. Guarda el enlace permanente.