Qui som?

La Junta

PRESIDENTA: Alexandra Catalano

Alexandra Catalano és la persona més jove de la junta i programadora de professió. Ella es defineix com una persona ecologista, feminista i cada dia més animalista. Ella ens diu:

“Sempre he tingut molta sensibilitat amb els animals i ara que sóc adulta, dedico part de la meva vida personal a ajudar-los tot el que puc”.

L’any 2015 va estar un temps ajudant a l’Aurora en la cura i alimentació de les colònies de gats de la muntanya de Montjuïc i des de llavors, s’ha implicat cada vegada més en el món de Progat Catalunya.

L’any 2019 es va fer sòcia i en el moment de renovació de càrrecs va assumir la responsabilitat de tresorera, recolzant la gestió econòmica que es fa des del despatx. Actualment gestiona les publicacions de Facebook, la difusió de comunicats per emails i el contingut de la web.

Viu a l’Eixample amb les seves dues gosses i dues gates, molt amigues les 4!

VICEPRESIDENTA: Arantza Uranga

Arantza Uranga és sòcia des del 2013. Treballadora social de formació y recentment jubilada. 

És la companya que porta el tema de les sol·licituts de voluntariat que rebem, valorant les inquietuts de les persones i fent les derivacions oportunes.

També col·labora activament com alimentadora en diverses colònies de la ciutat, sobretot a la muntanya de Montjuïc, a les Llars Mundet i part del barri de Montbau.

Dóna suport a la resta de companyes de la junta, en relació a diverses gestions administratives i de coordinació amb l’ajuntament de Barcelona i altres entitats que col·laboren amb Progat Catalunya.

SECRETARIA: Aurora Calvo

Aurora Calvo és sòcia de Progat des del 2004. Actualment està jubilada. 

Col.labora activament com alimentadora de moltes colònies de la muntanya de Montjuïc i altres llocs de la ciutat de Barcelona.

És la responsable de les adopcions de Progat, coordinant els adoptants amb el veterinari  i fent el seguiment de cada gat adoptat .

Dóna suport a l’atenció telefònica del despatx, desviant les trucades al seu mòbil sempre que és necessari,  i  compartint totes les gestions amb les altres companyes de la junta.

TRESORERA: Montserrat Casulleras

Montserrat Casulleras va fundar Progat Bcn l’any 1998. Aquest nom més tard va ser canviat per Progat Catalunya, degut a que vam tenir algun problema per signar convenis amb ajuntaments de fora de Barcelona i la junta que hi havia llavors va decidir canviar-lo pel nom actual.

Durant gairebé 12 anys, de manera intermitent, ha estat la presidenta de Progat (períodes del 2006 al 2012 i del 2017 al 2022). Darrerament ha intercanviat la presidència  amb l’Alexandra i  ha assumit la tresoreria, deixant pas a generacions més joves.

Ha treballat capturant gats i gestionant colònies durant molts anys a L’Hospitalet de Llobregat,  Sta. Coloma de Gramenet i Barcelona. Actualment està molt implicada al Penedès,  ja que és on viu actualment.

Va estudiar magisteri i creu profundament en l’educació per canviar les coses. Per aquest motiu va elaborar, amb l’ajuda d’altres persones del món educatiu, un programa de tallers per impartir-los a les escoles i instituts.

Actualment està tirant endavant el programa de sensibilització a totes les escoles i instituts que ho demanin de qualsevol municipi.

VOCAL: Dolors Cabrol

Dolors Cabrol ha treballat de cap d’estudis a l’escola pública. Es llicenciada en llengües hispàniques. Acutalment està jubilada.

Va entrar de sòcia de Progat Catalunya l’any 2002. Va ser una de les primeres ciutadanes que va acudir a l’associació per gestionar la colònia de gats del seu pati de l’Eixample de Barcelona .

Actualment dedica tot el temps que pot a cuidar els gats de les seves dues colònies: la de l’Eixample  i també la de l’escola on ha treballat i que encara en té cura, al barri de la Trinitat.

Tan ella com el seu marit, en Robert, treballen altruïstament en tasques de gestió de l’associació.

Et volem recordar que Progat Catalunya té quatre treballadores contractades per poder realitzar tota la feina.

Treballadores

COORDINADORA: Vera María de Freitas Mendizábal

Vera es considera una persona proactiva i resolutiva. Lluitadora contra les injustícies i desigualtats, des dels 19 anys ha treballat, col·laborant i creant diversos projectes per donar visibilitat a les diferents problemàtiques socials.

Llicenciada en Comunicació Social i Periodisme, s’encarrega de gestionar les instàncies cap a les autoritats competents i treballa amb els conflictes a peu de carrer. És alimentadora des de el 2019 i actualment gestiona les publicacions d’Instagram; mare de 4 gats i casa d’acollida.

“Crec fermament que si volem canvis socials hem de ser els primers en donar exemple amb accions” 

ADMINISTRATIVA: Montse Martínez

Montse Martínez portarà a terme les funcions de secretària, ja que després de 24 anys la Glòria Sierra s’ha jubilat.
La Montserrat és una persona dinàmica, comunicadora, responsable i compromesa amb la seva feina hi dedica molt temps i il·lusió per què l’entintat funcioni de forma eficient.
Sempre relacionada amb el món i la defensa dels animals i ha fet de voluntària a diversos refugis.

Té una àmplia experiència en l’àmbit administratiu, treballa des del despatx portant totes les tasques pròpies de secretaria, com gestió de socis, atenció telefònica, subvencions, bancs, facturació…I està en contacte amb la coordinadora de les colònies i les capturadores, per tal de que hagi una bona coordinació i comunicació entre les tasques administratives i les tasques de captura.
A més de la seva família humana conviu amb cinc gatetes i una gosseta.


Les dues capturadores de Progat Catalunya són el puntal de l’associació perquè el seu treball és el que dóna sentit al nostre projecte. Sense elles dues Progat Catalunya no podria existir ni hagués arribat tan lluny.

Capturar els gats, portar-los al veterinari, tornar-los i atendre totes les instàncies és una feina monumental.

Les dues són unes persones molt positives, treballadores i sensibles.

CAPTURADORA: Montse Gómez (La Punky)

La Montse Gómez, a qui tothom coneix per la Punky, va ser des dels primers anys de la fundació de Progat Catalunya, la voluntària que va capturar tots els gats de les colònies de Barcelona, Hospitalet i Sta. Coloma de Gramenet.

Ha treballat molts anys altruïstament fins que quan va ser possible, la junta va decidir que es mereixia fer-li un contracte de treball.

Ella és una persona molt resolutiva, positiva i que ho fa tot fàcil. Es va fer sòcia l’any 2004.

CAPTURADORA: Encarna Montes

L’Encarna, igual que la Punky, és l’altra puntal de Progat Catalunya al carrer.

Ella és una persona molt generosa, resolutiva i sensible i que igual que la Punky, tot ho fa fàcil.

Ha treballat molts anys altruïstament agafant els gats de Sta. Coloma de Gramenet i de mica en mica ha acabat controlant els gats dels recintes de Torribera i de Mundet, sent actualment la gestora de totes les colònies del districte d’Horta.

Quan va ser possible, la junta va decidir fer-li un contracte de treball a mitja jornada. L’any 2016 es va fer sòcia.

INFORMÀTICA

Els serveis informàtics estan externlitzats a l’empresa House Atreides, que ens dona el suport i resolució de problemes informàtics.