Festa 25è aniversari

El dia 8 d’octubre vam celebrar els 25 anys de Progat Catalunya. Han sigut molts anys treballant per millorar la vida dels gats de carrer. Quan va néixer Progat Bcn al 1998, els gats es capturaven i s’eutanassiaven ja que es consideraven un problema de salut pública i zoonosi.

Al 1996 s’havia creat el Consell Municipal de Convivència, Defensa i Protecció dels Animals format per totes les entitats de protecció animal amb tots els grups polítics del consistori, tècnics municipals, universitats i representants dels comerços.
La finalitat: impulsar entre totes les parts la bona convivència entre la realitat cívica de la ciutat i els animals que hi conviuen.

Per fi, al 1998 s’aprova la Declaració Municipal per la convivència i drets dels animals.

Això va anar canviant amb els anys, fins que al 2004 es va suprimir l’eutanàsia i al 2009 es crea l’OPAB, Oficina de Protecció dels Animals de Barcelona.

Gràcies al canvi en la societat va començar l’efecte dominó i Progat Bcn va comença a rebre moltíssimes peticions de diferents punts de Catalunya per aplicar el mètode CER als gats de carrer i ens vam veure en la necessitat de canviar el nom a Progat Catalunya.

Vam donar suport a moltes persones que volien canviar la vida dels gats sense llar i es van crear moltes altres associacions, algunes amb el nom de Progat i altres amb nom propi.

Amb el temps, Progat Catalunya ha crescut molt. Actualment gestionem colònies de Barcelona, Hospitalet de Llobregat i Subirats on tenim contractes. Gràcies a les subvencions dels municipis, de la Generalitat de Catalunya i la de Derchos de los Animales de l’Estat Espanyol podem ajudar a gats d’altres llocs del territori que ens permeten cobrir les despeses.

Això es un petit resum d’aquests 25 anys per on han passat moltes persones que ens han ajudat a créixer.

Volem agrair a diverses entitats que ens han ajudat a celebrar aquesta festa.

  • Casa Rius per deixar-nos el local tan magnífic. Vam poder gaudir d’un espai molt bonic i ampli per tots els assistents i amb una sala espectacular on vam poder presentar el video de la història de Progat Catalunya
  • Caves Alsina Sardà
  • Magdalenes La Granja
  • La Conxita, una sòcia i amiga de Progat va fer un regal a la junta fet per ‘irenitAmapolita‘, uns dibuixos preciosos que ens van agradar molt a totes!
Aquesta entrada ha esta publicada en Progat. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.